بهترین نرم افزارهای طراحی گرافیکی کامپیوتر

بهترین نرم افزارهای طراحی گرافیکی کامپیوتر

بهترین نرم افزارهای طراحی گرافیکی کامپیوتر

برای انتخاب نرم افزارهای طراحی گرافیکی کدام نرم افزار را انتخاب کنیم؟ افرادی که تازه شروع به یادگیری گرافیک و طراحی گرافیک می کنند با منابع نرم افزار های بسیاری روبرو می شوند که ممکن است برای آنها گیج کننده است که کدام نرم افزار بهتر است. کدام نرم‌ افزار گرافیکی بهتر است؟ اصلاً فرق این‌ همه نرم‌ افزار گرافیکی که معرفی می‌شوند چیست.

نرم افزار های گرافیکی عموما حجم زیادی نسبت به سایر نرم افزارهای روزمره کامپیوتری دارند و بعضی از این نرم افزارها به عنوان نرم افزار مرجع شناخته می شودمثل نرم افزار فتوشاپ که کارهای چاپی ، طراحی های آتلیه ای، ساخت بنر متحرک، طراحی سه بعدی و … با این نرم افزار قابل اجرا می باشد.

اما نرم‌ افزارهای کوچک‌ تری هم بعدها ایجاد شدند که توانایی انجام تمام این کارها را ندارند اما بر پایه این نرم‌افزارهای مرجع گرافیکی شکل‌گرفته‌اند و ممکن است تنها یک یا چند تا از کارهای فتوشاپ را انجام بدهند که این کار هم باعث شده حجم این‌گونه نرم‌افزارها کمتر باشد. همچنین امکانات و تنظیمات آن به گونه است که نیاز به تخصص کمتری نسبت به نرم‌افزارهای مرجع دارند و اکثراً هم محیط کاربرپسندی و راحتی دارند که کاربران عادی و مبتدی علاقه بیشتری دارند که با این نرم‌افزارها کار کنند و از طرفی دیگر برخی افراد نیازشان با این‌گونه نرم‌افزارها برطرف می‌شود و نیازی ندارند که نرم‌افزارهایی که حجم و فضای زیادی را هم اشغال می‌کنند را در سیستم خود داشته باشند.

فتوشاپ Photoshop

فتوشاپ جزو معروف‌ترین و پرکاربرترین نرم‌افزار گرافیکی است که طرفداران بسیاری نیز دارد. نرم‌افزار فتوشاپ برای شرکت Adobe است. نرم‌افزار فتوشاپ به دلیل امکانات زیادی که دارد گستره بیشتری از افراد را به سمت خود می‌کشاند چه افرادی که در زمینه طراحی گرافیکی ثابت و یا طراحی گرافیکی متحرک کار می‌کنند به‌نوعی با نرم‌افزار فتوشاپ آشنا هستند و نیازشان را برطرف می‌سازد.

طراحان گرافیکی که درزمینه چاپ ، طراحی سایت ، طراحی نرم‌افزار و اپلیکیشن ، انیمیشن‌سازها و عکاسان و … جزء افرادی هستند که می‌توانند برای کارهای طراحی خود از نرم‌افزار فتوشاپ بهره ببرند. فرمت اصلی خروجی نرم‌افزار فتوشاپ PSD هست که طرح‌ها را به‌صورت لایه باز می‌توان ایجاد کرد. از ویژگی‌های نرم‌افزار فتوشاپ که بسیار اهمیت دارد پیکسلی بودن آن است که این امر در برخی طراحی‌ها مناسب نیست.

در حالت کلی تصاویر را می‌توان به دو شکل پیکسلی یا وکتور ایجاد کرد. تفاوت پیکسل و وکتور بودن عکس‌ها در این است که هنگامی‌که تصویر وکتور را داشته باشیم و بخواهیم در جایی تصویر را بزرگ کنیم و حتی در جایی تصویر را کوچک کنیم ، از کیفیت تصویر کم نمی‌شود و این جزو مزیت‌های آن است.

درحالی‌که در حالت پیکسلی از یک سایزی که بگذریم ، از کیفیت تصویر کاسته می‌شود و این ویژگی پیکسلی بودن نرم افزار فتوشاپ در برخی از موارد عیب محسوب میشود که میتوان از نرم افزارهای وکتوری برای طراحی استفاده کرد اما فتوشاپ با ارائه کستره زیادی از خدمات محبوبترین و پرطرفدارترین نرم افزار گرافیکی تصویری محسوب میشود.

بهترین نرم افزارهای طراحی گرافیکی کامپیوتر

بهترین نرم افزارهای طراحی گرافیکی کامپیوتر – فتوشاپ

مزایای نرم‌افزار فتوشاپ

۱. محیط کاربرپسند آن. مخصوصاً در نسخه‌های جدید که به‌صورت انیمیشن ، کاربرد ابزارها را نیز معرفی می‌کند.
۲. امکان ویرایش ویدیو و ساخت تصاویر متحرک.
۳. امکان طراحی سه‌بعدی.
۴. امکان انتقال فایل‌های طراحی به سایر نرم‌افزارهای شرکت Adobe
5. وجود نسخه‌های موبایل نرم‌افزار ( البته با امکانات کمتر ).
۶. کاربرد در عکاسی ، طراحی سایت ، طراحی اپلیکیشن ، طراحی مخصوص چاپ و … .
۷. وجود منابع آموزشی مختلف فارسی و زبان انگلیسی

معایب نرم‌افزار فتوشاپ

۱. سنگین بودن نرم‌افزار.
۲. فضای زیادی از حافظه و Ram سیستم را اشغال می‌کند.
۳. پیکسلی بودن آن‌ برای طراحی لوگو و طراحی کاراکتر و … مناسب نیست.

ایلاستریتور Illustrator

نرم‌افزار ایلاستریتور از دیگر نرم‌افزارهای محبوب شرکت Adobe می‌باشد برخلاف نرم‌افزار فتوشاپ ، ایلاستریتور نرم‌افزار قدرتمند برداری یا وکتور می‌باشد. شرکت ادوبی بااینکه نرم‌افزارهای متعددی را در زمینه گرافیک عرضه کرده است ولی این را باید بدانیم که هیچ‌کدام از دیگری برتری ندارند و اگر از این نرم‌افزارها به‌صورت مکمل استفاده کنیم ، در حقیقت بهترین استفاده را از این نرم‌افزارها می‌کنیم. عموماً این نرم‌افزار موردعلاقه طراحان گرافیک حرفه‌ای هست و افرادی که با نرم‌افزار فتوشاپ کار کرده باشند ، یادگیری نرم‌افزار ایلاستریتور راحت‌تر است و بهتر درک می‌کنند و برعکس همین موضوع هم وجود دارد که این موضوع هم به دلیل ثبات رابط کاربری نرم افزارهای شرکت ادوبی است. فرمت اصلی نرم‌افزار ایلاستریتور AI می‌باشد ، همچنین امکان خروجی گرفتن به‌صورت SVG نیز وجود دارد که به دلیل بهینه‌سازی شدن تصویر ، گزینه مناسبی برای استفاده طراحان وب است. ایلاستریتور جزو یکی از بهترین نرم افزارهای طراحی لوگو نیز است.

بهترین نرم افزارهای طراحی گرافیکی کامپیوتر

بهترین نرم افزارهای طراحی گرافیکی کامپیوتر – ایلاستریتور

مزایای نرم‌افزار ایلاستریتور

۱. طراحی تصاویر به‌صورت دوبعدی و سه‌بعدی.
۲. تبدیل تصاویر ( تصاویر پیکسلی ) به تصاویر وکتور.
۳. برداری بودن آن‌ گزینه مناسبی برای طراحی لوگو و کاراکتر می‌باشد.
۴. تصاویر در هیچ سایزی کیفیت خود را از دست نمی‌دهند.
۵. امکان ایجاد چندین صفحه طراحی به‌صورت هم‌زمان.
۶. پشتیبانی در اکثر سیستم‌های کامپیوتری.
۷. ارتباط با سایر نرم‌افزارهای شرکت ادوبی.

معایب نرم‌افزار ایلاستریتور

۱. عدم پشتیبانی از زبان فارسی برای تاپ کردن به‌صورت مستقیم.
۲. محیط کاربرپسندی ندارد.
۳. ارائه شدن فیلترهای محدود.
۴. عدم پشتیبانی از طرح‌های انیمیشنی.

ایندیزاین InDesign

نرم افزار ایندیزاین نرم‌افزار ایندیزاین از دیگر نرم‌افزارهای گرافیکی شرکت ادوبی است که کاربردهای بسیاری نیز در صنعت دارد و کاربرد ویژه ایندیزاین برای صفحه‌آرایی یا صفحه‌بندی کتاب ، مجلات ، کاتالوگ ، تقویم ، روزنامه و … است که تقریباً این کارها را در نرم‌افزار Word هم می‌توان انجام داد اما نرم‌افزار ایندیزاین به‌صورت اختصاصی برای این کار ایجادشده و امکانات و تنظیمات ویژه‌ای برای چاپ و نشر است. فرمت خروجی برای نرم‌افزار ایندیزاین فرمت PDF است ولی از اکثر فرمت‌ها پشتیبانی می‌کند. از ویژگی‌ها و امکانات نسخه جدید نرم‌افزار ایندیزاین ، علاوه بر ساخت Ebook ، کتاب‌های الکترونیکی پیشرفته EPUB می‌باشد که از نسخه‌های جدید کتاب‌های الکترونیکی هست و امکان قرار دادن ویدیو و صوت و انیمیشن نیز وجود دارد.

نرم افزارهای طراحی گرافیکی

نرم افزارهای طراحی گرافیکی – ایندیزاین

مزایای نرم‌افزار ایندیزاین

۱. کاربرد در صنعت چاپ و صفحه‌آرایی.
۲. بهره بردن از افکت‌های متنوع.
۳. ایجاد کتاب‌های الکترونیکی ساده تا پیشرفته.
۴. ترکیب متن و تصویر.
۵. پشتیبانی از زبان فارسی.

معایب نرم‌افزار ایندیزاین

۱. ابزارهای محدودی برای طراحی گرافیکی وجود دارد.
۲. امکان ویرایش تصویر محدودی دارد.

نرم‌افزار افترافکت AfterEffect

نرم افزار افترافکت یکی از نرم‌افزارهای حرفه‌ای برای طراحی و ساخت جلوه‌های ویژه و موشن گرافیک هست و در طراحی تیزرهای تبلیغاتی و تیتراژ در سینما و تلویزیون نیز بسیار دیده می‌شود. شرکت سازنده نرم‌افزار افترافکت شرکت Adobe هست که سازنده نرم‌افزارهای دیگری همچون فتوشاپ ، ایلوستریتور و … نیز می‌باشد. وجود پلاگین های متعدد باعث گسترش و افکت پذیری بیشتر نرم‌افزار افترافکت شده است. در نرم‌افزار افترافکت امکان ساخت جلوه‌های بصری دوبعدی و سه‌بعدی وجود دارد و فرمت اصلی خروجی آن Aep است و از اکثر فرمت‌ها هم در پروژه‌ها می‌توان استفاده کرد. گستره کاربرد و تنوع زیاد نرم افزار افترافکت در موزه موشن باعث محبوبیت زیاد این نرم افزار شده است و همچنین امروزه در حوزه موشن ui که در حوزه رابط کاربری است نیز کاربردی است.

نرم افزارهای طراحی گرافیکی

نرم افزارهای طراحی گرافیکی – افترافکت

مزایای افترافکت

۱. نرم‌افزاری قدرتمند در طراحی دوبعدی.
۲. پشتیبانی از طراحی جلوه‌های بصری سه‌بعدی.
۳. وجود افکت‌ها و پلاگین های جانبی متعدد.
۴. امکان استفاده از زبان فارسی در تایپ با استفاده نرم‌افزارهای فارسی‌نویس و اسکریپت‌های فارسی‌نویس.
۵. امکان اسکریپت نویسی برای افکت‌ها.

معایب افترافکت

۱. فضای هارد دیسک را به مقدار زیادی اشغال می‌کند.
۲. سایز خروجی نرم‌افزار بالا است.
۳. محیط کار آن برای شروع یادگیری دشوار می‌باشد.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *